Wat doet geur met je?

 

Scent is the most powerful memory trigger!!

Herinneringen via je neus!

Iedereen heeft het al gehad.  Je loopt ergens voorbij, er schiet een geur in je neus. Flash, terug in de tijd naar een herinnering.  Of het nu een leuke herinnering is of niet, het is magisch!
Geuren hebben een grote invloed op onze emoties en gevoelens.  75% Van menselijke emoties zijn gebaseerd op wat we ruiken in plaats van wat we zien en horen.
Waar het lekker ruikt voelen mensen zich op hun gemak, ze willen er dankzij de positieve gevoelens weer terugkomen.  Daarom zijn Smellies zo geweldig.  Jij creëert een bepaalde beleving voor je huisgenoten en bezoekers. Prettige omgevingsgeuren leiden tot een goed humeur.
Uiteraard worden geuren heel verschillend ervaren.
Ik heb bijvoorbeeld enkele geurherinneringen.
Mijn vader is meubelmaker. Prachtige dingen heeft hij gemaakt.  Wanneer ik nu de geur van houtbewerking ‘passeer’ vlieg ik terug naar zijn atelier met mijn broer zijn kleine werktafeltje.  Met kleine hamertjes, zaagjes en zoveel meer.  De oude kachel die toen brandde (en enorm stonk) en het geluid van de grote zaagmachine. Stof en zaagsel in je haar!  Een prachtige herinnering!
Nog zo’n herinnering is een reis naar Tenerife met mijn pepe Georges zaliger.  Daar heb ik mij een parfum gekocht, Tommy Hilfiger.  Als iemand mij kruist met deze parfum dan is het werkelijk “Back to Tenerife”. 
Zo heb ik nog wel vele flashbacks gehad maar die ga ik jullie besparen.  Ik wil alleen maar aantonen dat het belangrijk is om zo’n herinneringen te maken voor onszelf en onze naasten.
Wist je trouwens dat je geuren ook kan gebruiken in een leerproces?  Een geur kan een bepaalde betekenis krijgen via een associatie met de context waarin hij wordt waargenomen.  Bijvoorbeeld wanneer je kind een bepaalde leerstof moeilijk uit het hoofd kan leren.  Vul dan de ruimte met een bepaalde geur en doe nadien, bij de dag van de toets, dezelfde geur op de mouw van je kind.  Ze zullen deze leerstof sneller kunnen “oproepen”.  Het proberen waard toch?
Stel dat je voor een moeilijke dag staat.  Een dag waarin je iets moet doen waar je echt geen zin in hebt.  Spuit dan je favoriete geur op je kledij of in een zakdoekje en ruik er regelmatig eens aan.  Je dag zal opfleuren.
Bij Neels hebben we alles om jouw geurige leven op te fleuren.
Smellies om je huis heerlijk te laten ruiken. 
Wasparfum om je kledij heerlijk te laten ruiken.
Clouds, poetssprays om je huis te verfrissen en daarbovenop ook nog te ontsmetten.
Maak van je huis een thuis!

© 2022 - 2024 Neels Cadeauwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel